ثامن کنترل شرق

خرید و قیمت کلیدهای حرارتی اشنایدر

Schneider Motor protection circuit-breakers

کلید حرارتی اشنایدر یا همان کلید محافظ موتور (MPCB) جزء کلیدهای قابل قطع زیر بار دسته بندی می شود. یعنی در حالتی که موتور برق دارد، می تواند برق موتور را قطع یا وصل کند. از کلید حرارتی اشنایدر برای حفاظت از موتور در برابر جریان اتصال کوتاه و اضافه بار استفاده می شود. هدف از استفاده از این کلید، کنترل زمان شروع و توقف، کنترل جریان شدید موتور در زمان راه اندازی، جلوگیری از تک فاز شدن و افت ولتاژ موتور و همچنین کنترل چرخش موتور است.

کنترل کننده های موتور می توانند به صورت دستی (Manual)، از راه دور یا به صورت خودکار (Automatic) کار کنند. رنج کلید حرارتی اشنایدر بسیار متنوع بوده و می تواند در مدل های GV2 و GV3 و GV7 برای هر موتور محافظت خوبی ارائه بدهد.

حرارتی اشنایدر
GV2ME10

کلیدهای حرارتی سری GV2 اشنایدر

Circuit-breakers, coordinated with TeSys Deca contactors, to protect motors up to 32 A (15 kW / 400 V)

کلید حرارتی اشنایدر

کلیدهای حرارتی سری GV3 اشنایدر

Circuit-breakers, coordinated with TeSys Deca contactors, to protect motors up to 80 A (45 kW / 400 V)

کلید حرارتی اشنایدر

کلیدهای حرارتی سری GV4 اشنایدر

Circuit-breakers, coordinated with TeSys Deca contactors, to protect motors up to 115 A (55 kW / 400 V)

کلید حرارتی اشنایدر

کلیدهای حرارتی سری GV5 اشنایدر

Circuit-breakers, coordinated with TeSys Giga contactors, to protect motors up to 500 A (250 kW / 400 V)

کلید های حرارتی اشنایدر

اصول عملکردی کلیدهای حرارتی مغناطیسی یا کلیدهای محافظ موتوری مانند سایر قطع کننده های مدار است. كليد محافظ مي تواند موتور را در مقابل اتصال كوتاه، تك فاز شدن الكتروموتور، افت ولتاژ و اضافه بار حفاظت کند. براي کار کردن رله تعبیه شده در کلید حرارتی مغناطیسی، معمولاً آن را بر روي جريان معيني تنظيم مي كنند (5.1 تا 8.1 برابر جريان نامي). محافظت حرارتی برای حفاظت از موتور الکتریکی در برابر اضافه بار است. عملکرد آن براساس انبساط و انقباض کنتاکت است که در صورت شناسایی جریان اضافی، موتور را قطع می کند. حفاظت حرارتی هنگام استارت موتور برای اجازه عبور جریان هجومی دارای یک واکنش تأخیری است. با این حال، اگر موتور به دلایلی قادر به استارت خوردن نباشد، محافظت حرارتی در پاسخ به این جریان، تریپ می کند. محافظت مغناطیسی در صورت وجود اتصال کوتاه، خطای خط یا سایر خطاهای الکتریکی جریان بالا استفاده می شود. برخلاف حفاظت حرارتی، حفاظت مغناطیسی برای قطع فوری جریان خطای خطرناک دارای واکنش آنی است. کلیدهای محافظ موتوری (MPCB) قابلیت حفاظت از موتور در برابر عدم تقارن فاز و نقص فاز را دارند که این برتری آنها نسبت به سایر قطع کننده های مدار است. برای کارایی صحیح موتور سه فاز، باید ولتاژ متعادل بین هر سه هادی برقرار باشد. اگر عدم تقارن بیش از 2 درصد شود به موتور آسیب می رساند. عدم تعادل جریان فاز در سیستم های سه فاز که بارهای تک فاز را جداگانه تأمین می کنند طبیعی است، اما در مدار سه فاز غیر قابل قبول است. همچنین نقص یکی از فازها باعث کار کردن موتور با دو فاز و آسیب مجدد می شود. برای محافظت در برابر این اتفاق، اختلاف ولتاژ فازها را محاسبه کرده و در صورت تشخیص این شرایط موتور را قطع می کند. برای قطع موتورهای الکتریکی به منظور تعویض یا تعمیر آنها از مکانیزم قطع دستی کلیدهای محافظ موتوری استفاده می شود. کلیدهای محافظ موتوری در رنج جریانی گسترده ای تولید می شوند که بعضی از این گروه دارای قابلیت تنظیم جریان هستند. این ویژگی قابلیت استفاده از این کلیدها برای موتورهای با ظرفیت مختلف را به ما می دهد. رنج کلید حرارتی مغناطیسی اشنایدر معمولاً در سری GV2M از 0.16 تا 32 آمپر و در سری GV2P از 0.25 تا 32 آمپر و در سری GV3P از 9 تا 80 آمپر و در سری GV7R از 15 تا 220 آمپر است و برای موتورهای تا 110 کیلو وات مناسب هستند.

قطع کننده های مدار حفاظت از موتور نوع خاصی از دستگاه های حفاظت الکتریکی مخصوص موتورها هستند. محافظت از موتورهای الکتریکی با MPCB بسیار مهم است. از جمله خطاهای الکتریکی می توان به اتصال کوتاه، خطای اتصال خط به زمین و خط به خط اشاره کرد. موتورهای الکتریکی تجهیزات گران قیمتی هستند، بنابراین نقش قطع کننده مدار محافظت از موتور بسیار مهم است. اگر از یک موتور به درستی محافظت نشود، ممکن است لازم باشد کارهای پرهزینه تعمیر یا حتی تعویض تجهیزات به طور کامل انجام شود. یک موتور الکتریکی که با MPCB به درستی محافظت شود، طول عمر بسیار بیشتری خواهد داشت.

  • یکی از حالاتی که باعث اضافه جریان و گرم شدن بیش از حد موتور می شود، اضافه بار است. حفاظت از اضافه بار موتور هنگامی که برای مدت زمان طولانی جریانی بالاتر از مقدار پلاک خود می کشد معمولاً در MPCB قابل تنظیم است. اضافه بار موتور در شرایط  بالا بودن گشتاور مقاوم موتور موردنظر، جام روتور، استارت خوردن موتور بطور مداوم، تأخیر یکی از فازهای قدرت، طولانی شدن بیش از حد زمان استارت رخ می دهد.
  • تأخیر حرارتی برای جلوگیری از روشن شدن موتور بلافاصله پس از اضافه بار، به موتور زمان خنک شدن می دهد. در صورت روشن شدن موتوری که بیش از حد گرم است، می تواند برای همیشه آسیب ببیند.
  • برخی از مدل های MPCB در صورت اضافه بار، زمان خنک سازی در نظر می گیرند و پس از آن موتور راه اندازی خودکار می شود.
  •  MPCB به طور معمول مجهز به دکمه یا صفحه برای سوئیچینگ مدار موتور هستند. کلیدهای حرارتی مغناطیسی معمولاً براي راه اندازي دو جريان مختلف استفاده مي شوند. راه اندازي سبك كه جريان راه اندازي را درصورتي كه از 5 برابر جريان نامي تجاوز نكند به مدت 20 ثانيه نگه مي دارد. راه اندازي های سنگين در صورتی كه جريان راه اندازي از 10 برابر جريان نامي تجاوز نكند، به مدت 4 ثانيه تحمل مي کند.
  • برخی قطع کننده مدار محافظ موتور دارای صفحه نمایش LED و واحد تریپ الکترونیکی(میکرولوجیک) هستند که هر زمان MPCB تریپ کند، روشن می شود. سیگنالینگ خطا یک نشانه بصری برای پرسنل اطراف است که خطایی رخ داده است و تا زمان رفع نقص، موتور الکتریکی نباید دوباره متصل شود. این ویژگی در کلید حرارتی مغناطیسی اشنایدر با کد فنی GV4PE80B موجود است.
  • اتصال کوتاه جدی ترین و خطرناک ترین خطایی است که می تواند در اثر تماس بین دو فاز یا بین یک فاز و نول/زمین ایجاد شود. این امر به دلیل برخورد تصادفی یا از بین رفتن عایق در اثر کهنگی طبیعی یا خسارات اضافه جریان است. کلیدهای حرارتی مغناطیسی حفاظت در برابر اتصال کوتاه ایجاد می کنند. برای انتخاب کلید محافظتی باید ظرفیت قطع آن بزرگتر از جریان اتصال کوتاه ماکزیمم محاسبه شده در آن نقطه ی سیستم باشد.
  • رنج ولتاژ MPCB باید با ولتاژ درج شده روی پلاک موتور مطابقت داشته باشد. قطع کننده مدار محافظ موتوری در رنج ولتاژ مختلفی شامل 230، 380، 415، 440، 500، 660 ولت AC قابل استفاده است.
  • پس از مشخص شدن ولتاژ، لازم است جریان پلاک موتور الکتریکی بررسی شود. توجه به این نکته ضروری است که جریان عملکردی واقعی ممکن است کمتر از جریان پلاک باشد، مخصوصاً اگر موتور کاملاً بارگیری نشده باشد. دقت به کلاس های مشخص شده توسط استاندارد IEC شامل 40-30-20-10A-10-5-3-2 ضروری است. متداول ترین کلاس 10-10A است که مربوط به اقدام 10 ثانیه ای برای اضافه جریان معادل 7.2 جریان نامی است.
  • کلید محافظ موتوری باید همیشه با توجه به مقدار فعلی پلاک انتخاب شود تا در هنگام روشن شدن موتور، عبورجریان هجومی امکان پذیر باشد. به عنوان مثال، یک موتور با جریان پلاک 20 آمپر ممکن است جریان بسیار کمتری را در حین کار با بار پخشی بکشد، اما MPCB باید با توجه به مقدار نامی 20 آمپر انتخاب شود، یا اگر موتور در بار کامل استفاده شود، ممکن است تریپ کند.
  • می توان قطع کننده های مدار حفاظت موتور را به مقدار دقیق جریانی که برای موتور الکتریکی مناسب است، کالیبره کرد. آن ها معمولاً رنج تنظیم دارند. به عنوان مثال، یک MPCB با توان 32 آمپر ممکن است برای موتورهایی با جریان نامی پایین 22 آمپر قابل استفاده باشد. از آنجایی که تعویض قطع کننده موتور ضروری نیست، جایگزینی یک موتور الکتریکی با یک مدل کارآمدتر که به جریان کمتری نیاز دارد سودمند است.
  • حتی اگر اندازه قطع کننده مدار محافظ موتور با توجه به موتور الکتریکی محافظت شده بطور صحیح انتخاب شود، استفاده از سیم کشی مناسب نیز مهم است. برای ایجاد حفاظت کافی، سیم باید بتواند جریان نامی را با اطمینان هدایت کند. یک سیم با اندازه کم بیش از حد گرم می شود، عایق ذوب می شود، و حتی با نصب قطع کننده ممکن است خطاهای الکتریکی رخ دهد.

تولید کنندگان MPCB معمولاً نمودارهایی را ارائه می دهند که مشخصات فنی قطع کننده مدار را نشان می دهد تا روند انتخاب ساده شود. نمودار زیر، به عنوان نمونه، برای قطع کننده مدار موتور سری TeSys GV2 است. قبل از نصب یک MPCB، بررسی سازگاری ولتاژ و جریان با موتور محافظت شده بسیار مهم است. اصولا موتور به خصوص در حالت بی بار جریانی کمتر از جریان نامی از مدار می کشد. اما باید کلید حرارتی را طوری انتخاب کنیم که حداکثر جریان ممکن به راحتی از آن عبور کند. جریان بی متال کلید حرارتی در رنج جریان نامی موتور و جریان اتصال کوتاه کلید حرارتی ۱٫۲ تا ۲ برابر جریان نامی تنظیم می شود. کلید حرارتی متناسب با موتور به دو روش انتخاب می شود :

  1. روش اول : روش تجربی است که به طور تجربی به ازای هر اسب بخار ۱٫۵ آمپر و به ازای هر کیلووات ۲ آمپر باید برای جریان کلید حرارتی درنظر گرفته شود. مثلا موتور ۴ کیلووات به کلیدی با جریان ۸ آمپر احتیاج دارد.
  2. روش دوم : استفاده از فرمول و جدول انتخاب کلید حرارتی است. ∅P=√۳×V×I×COS با استفاده از این رابطه می توانید جریان را بدست آورید. کسینوس فی معمولا 0.8 یا 0.9 در نظر گرفته می شود.
  3. توسط جدول به راحتی رنج جریان کلید را بر اساس کیلوات یا اسب بخار موتور بدست آورید و کلید حرارتی متناسب با آن را انتخاب کنید.

کلید حرارتی اشنایدر

  • کلیدهای حرارتی_مغناطیسی GV2ME و GV2P برای اتصال توسط ترمینال های پیچی طراحی شده اند. قطع کننده مدار GV2ME با لاگ یا ترمینال فنری می توانند تغذیه شوند. ترمینال های فنری، اتصال ایمن، پایدار و با دوام را تضمین می کند که در محیط های خشن و پر از لرزش و ضربه مقاوم است و در صورت استفاده از هادی فاقد cable end، حتی بیشتر کارآمد هستند.
  • مشخصه اتصال قطع کننده مدار GV3، پیچ های BTR (سر شش وجهی) هستند. این نوع اتصال از سیستم EverLink استفاده می کند که دقیق و پایدار است و از در رفتن کابل جلوگیری می کند. قطع کننده های GV3 توسط لاگ هم قابل اتصالند. این نوع اتصال با نیازهای بازارهای آسیایی مطابق دارد و برای کاربردهای تحت لرزش شدید مانند حمل و نقل ریلی مناسب است.
  • قطع کننده های مدار GV7 با ترمینال های پیچی و اتصالات Clip-on متصل می شوند.

کلید حرارتی اشنایدر

  • جریان حرارتی، جریانی است که در اثر اضافه بار ایجاد شده که در ادامه با گرم تر شدن موتور همراه است.
  • جریان مغناطیسی در اثر نقص فاز(اتصال کوتاه بین دو فاز با هم یا یک نول و فاز با یکدیگر) ایجاد می شود. در این حالت نیز حرارت الکتروموتور زیاد شده و ایجاد جریان اضافی می کند.

1- MPCB برای قطع و وصل دستی موتورهای الکتریکی و در عین حال حفاظت از آن ها در برابر خطاهای موجود در موتورها استفاده می شود اما MCCB در مدارهای توزیع برق و حفاظت مدارهای توزیع ولتاژ پایین و هم چنین حفاظت بار موتور استفاده می شود.

2- کلیدهای محافظ موتور می توانند از موتورها در برابر اضافه بار، اتصال کوتاه و قطع فاز محافظت کنند. کلیدهای اتوماتیک کمپکت گاهی می توانند حفاظت در برابر افت ولتاژ، خطای زمین و قطع فاز را فراهم کنند اما این ویژگی ها در صورت اضافه کردن لوازم جانبی به آن ها میسر می شود.

3- MPCB به طور خاص برای حفاظت موتور طراحی شده است. کلیدهای کمپکت به منظور حفاظت مدارهای عمومی تر استفاده می شود.

4- در کلیدهای حرارتی مغناطیسی حداکثر جریان بار را می توان بر اساس جریان بار کامل موتور تنظیم کرد. در کلیدهای کمپکت اضافه بار، جریان اتصال کوتاه و زمان تأخیر تریپ را می توان تنظیم کرد.

5- MPCB ها بر اساس جریان بار کامل موتورها و حداکثر جریان اتصال کوتاه انتخاب می شوند. MCCB ها بر اساس حداکثر جریان بار و حداکثر جریان اتصال کوتاه انتخاب می شوند.

6- کلیدهای محافظ موتور می توانند جریان راه اندازی موتورها را بدون قطع مدار تحمل کنند. وقتی از کلیدهای اتوماتیک کمپکت برای حفاظت پشتیبان موتور استفاده می شود، اگر بر اساس جریان بار کامل موتور انتخاب شوند ممکن است هنگام راه اندازی مدار را قطع کنند. بنابراین هنگام انتخاب MCCB به منظور حفاظت پشتیبان موتور باید بر اساس جریان راه اندازی موتور انتخاب صورت گیرد.

7- کلیدهای حرارتی مغناطیسی دارای قابلیت تنظیم تیغه بی متال برای حفاظت در برابر اضافه بار هستند. این تیغه بین دو مقدار قابل تنظیم است. مقدار اضافه جریان در کلیدهای اتوماتیک کمپکت در حدود 70 تا 100 درصد جریان نامی قابل تنظیم است.

8- در صورت استفاده از MPCB در مدار حفاظت از موتور نیاز به رله حرارتی یا بی متال نیست. در صورت استفاده از MCCB در مدار حفاظت از موتور استفاده از رله حرارتی یا بی متال لازم است.

منبع سوالات : elicaelectric.com

کلید حرارتی اشنایدر

کلید حرارتی اشنایدر (کلید ترمیک و یا کلید محافظ موتور) یا MPCB کلیدی است با قابلیت قطع کردن در زیر بار که برای روشن و خاموش کردن الکترو موتورهای سه فاز استفاده می گردد. در واقع کلید حرارتی از موتور در برابر اضافه بار (بخاطر داشتن حالت بی متال اشنایدر ) و اتصال کوتاه به طور همزمان حفاظت می کنند و به عبارت دیگر کلید حرارتی اشنایدر از موتور هم در برابر جریان حرارتی و هم در برابر جریان مغناطیسی محافظت می کند. محصولات ارائه شده در لیست زیر شامل:

کلید حرارتی اشنایدر

قیمت کلید حرارتی اشنایدر

با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و مشخص نبودن قیمت ثابت برای دلار نمی توان قیمت دقیقی را برای محصولات با توجه به وارداتی بودن ان ها مشخص کرد ولی شما می توانید برای اطلاع از قیمت های دقیق و به روز محصولات اشنایدر و همچنین قیمت کلید حرارتی اشنایدر با واحد فروش ثامن کنترل شرق ارتباط بر قرار کنید.

کلید حرارتی

کلید‌های حرارتی یا به عبارت دیگر کلید‌های محافظ موتور که در اصطلاح تخصصی به کلید‌های MPCB نیز معروف هستند، از جمله کلید‌هایی هستند که قابل قطع زیر بار هستند و برای روشن و خاموش کردن الکترو موتور‌های سه فاز مورد استفاده قرار میگیرد.

کلید حرارتی اشنایدر الکتریک برای محافظت و کنترل مصرف کننده و الکتروموتور در مقابل جریان های شدید (اتصال کوتاه) ساخته شده است. کلید حرارتی مغناطیسی بر اساس پدیدۀ الکترومغناطیس کار می کند.

کلید حرارتی مغناطیسی یا كليد محافظ موتور نوعی كليد خودكار است و می تواند جريان شديد الكتروموتور را در زمان راه اندازی تحمل كند، بدون اينكه کلید قطع شود. این کلید می تواند موتور را در مقابل اتصال كوتاه، تك فاز شدن الكتروموتور، افت ولتاژ و اضافه بار حفاظت کند. براي کار کردن رله، معمولاً آن را بر روي جريان معينی تنظيم می كنند (1.5 تا 1.8 برابر جريان نامی).

قیمت کلید حرارتی اشنایدر

برای دریافت لیست قیمت کلید حرارتی اشنایدر با واحد فروش ثامن کنترل شرق در ارتباط باشید .

رله حرارتی اشنایدر

کلید محافظ موتور جایگزین کلید جدا کننده زیر بار یا کلید گردان، فیوز و رله حرارتی یا بی متال در مدار حفاظت از موتور است. یعنی یک کلید MPCB جایگزین این سه قطعه می شود.

کلید حرارتی اشنایدر الکتریک در مدل های GV2 و GV3 و GV7 ساخته می شود. رنج کلیدهای حرارتی اشنایدر از 0.1 آمپر تا 32 آمپر برای سری GV2، از 9 آمپر تا 65 آمپر برای سری GV3 و از 60 آمپر تا 220 آمپر برای سری GV7 طراحی شده است.

کاتالوگ کلید حرارتی اشنایدر

با مراجعه به صفحه کاتالوگ های اشنایدر میتوانید تمامی کاتالوگ کلید حرارتی اشنایدر را دریافت کنید .

کلید حرارتی اشنایدر چیست؟

کلید حرارتی سوئیچی است که به طور خودکار (اتوماتیک) برای حفاظت موتور در مقابل آسیب ناشی از افزایش جریان عمل می کند. افزایش جریان می تواند به صورتاضافه بار باشد یا به صورت افزایش ناگهانی (جریان اتصال کوتاه). در هر دو حالت کلید حرارتی از مدار حفاظت می کند.
به نوع اول این افزایش جریان خطای حرارتی و به نوع دوم افزایش جریان، خطای مغناطیسی می گویند. همچنین موقع راه اندازی موتور و در مدت کوتاهی موتور تا چند برابر جریان نامی (5تا8برابر) ، از مدار جریان می کشد که اگر از یک بریکر معمولی استفاده کنیم سریعا مدار را قطع می کند و عملا مانع روشن شدن موتور می‌شود. اما کلید حرارتی با تشخیص این موضوع برای مدت کوتاهی به موتور اجازه می دهد تا برای راه اندازی جریان مورد نیاز خود را تامین نماید و درصورتی که موتور مشکل داشته باشد و نتواند طی این زمان به دور موتور مورد نظر برسد مدار را قطع می کند.
این کلیدها علاوه بر کار اصلی شان که حفاظت است به عنوان قطع و وصل کننده اصلی مدار هم به کار می آیند. زیمنس از این کلیدها به عنوان یک نوع محافظ راه انداز موتور (Motor starter) یاد می کند.

کلید حرارتی اشنایدر

تفاوت فیوز و بیمتال اشنایدر با کلید حرارتی

یکی از سوالات متداول، تفاوت فیوز و بی متال با کلید حرارتی اشنایدر است. به صورت ساده می توان گفت ، کلید حرارتی ترکیب فیوز با بیمتال است. فیوز فقط برای حفاظت مدار در برابر جریان اتصال کوتاه است. بی متال اشنایدر هم قطعه ای است برای حفاظت در برابر اضافه بار. کلید حرارتی کارکرد هر دو را با هم دارد. به علاوه اینکه در بیمتال با تشخیص خطا، صرفا مدار فرمان قطع می شود. در حالیکه کلید حرارتی مستقیما مدار قدرت را قطع می کند.
فیوزها وقتی عمل می کنند بعد از رفع مشکل اگر بخواهیم مدار مجدد متصل شود یا باید فیوز کاملا تعویض شوند؛ (فیوز گچی یا فیوزهای سیمی) یا اینکه باید ریست شوند (فیوز مینیاتوری).

کارکرد کلید حرارتی اشنایدر

همه کلید حرارتی ها عملکرد اصلی یکسانی دارند و بسته به ولتاژ و جریان و نوع کلید تغییراتی جزئی در عملکرد آن ها به وجود می‌آید.
بخش اصلی تشخیص خطاست. تشخیص خطای جریان حرارتی (افزایش متوسط جریان) با استفاده از اثر حرارتی دو فلز  بر هم انجام می‌شود. یعنی قسمت بیمتال کلید. و اما تشخیص خطا جریان مغناطیسی با استفاده از یک بوبین انجام می شود که در برابر افزایش ناگهانی جریان (و به تبع آن میدان مغناطیسی) حساس است و واکنش نشان می دهد.
بعد از تشخیص خطا، قسمت مکانیکی کلید، اتصال ورودی با خروجی را قطع می کند. این کار با آزاد سازی انرژی مکانیکی فنر فشرده شده یا پیچیده شده انجام می شود. هر بار قطع و وصل کلید باعث فرسودگی کنتاکت ها می شود. با توجه به اینکه در کلیدهای کوچک امکان تعویض کنتاکت ها نیست در نتیجه یکی از پارامترهای عمر این کلید ها تعداد قطع ووصل است. البته در کلیدهای بزرگ می توان تیغه ها را تمیز یا تعویض کرد.
تعداد نامی قطع و وصل در کلید حرارتی اشنایدر با تشکیلات مفصلی که نسبت به کنتاکتور دارد به مراتب کمتر از کنتاکتور است. اگر کنتاکتور در حدود چند میلیون بار قطع و وصل را بتوان انجام دهد کلید حرارتی در حد چند ده هزار بار این کار را انجام می دهد.

مزایای استفاده از کلید حرارتی اشنایدر

  • حفاظت اضافه جریان و جریان اتصال کوتاه
  • امکان قطع و وصل مدار قدرت در حین کار
  • اعمال مستقیم حفاظت بر روی سه فاز (متفاوت با بیمتال)
  • امکان تنظیم سریع و ساده جریان حفاظتی در یک بازه مشخص (به کار گیری یک کلید حرارتی برای دامنه ای از کاربردها)
  • نیاز کم به اقداماتی برای تعمیر و نگهداری
  • حفاظت موتور در برابر نبود فاز یا عدم تقارن فازها

معایب استفاده از کلید حرارتی اشنایدر

  • قیمت بالا (به نسبت نبودن کلید یا قراردادن فیوز به تنهایی)
  • عدم امکان تعمیر
  • عدم امکان تنظیم آستانه قطع جریان اتصال کوتاه

تجهیزات جانبی کلید حرارتی

  • کنتاکت کمکی (یک باز و یک بسته یا دو باز و دو بسته )
  • رله کاهش ولتاژ (در ولتاژ های مختلف)
  • رله شنت
  • باس بار
  • تجهیزات آسان کننده روشن و خاموش کردن دستی کلید (چرخان)
  • قاب با IP55 برای نصب بیرونی کلید

سوالات متداول

استعلام خود را از طریق سایت ثامن کنترل شرق  یا ☎️ تلفن ، ✔️ واتساپ ، 📠 فکس یا 📧 ایمیل برای ما ارسال کنید. جواب استعلام پس از بررسی کارشناس فنی و بازرگانی بسته به نوع استعلام در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد. در صورت تایید پیشنهاد از نظر فنی و مالی تاییدیه به صورت کتبی برای فروشنده ارسال می شود. 🛒 بعد از تایید کتبی از خریدار و واریز پیش پرداخت , سفارش گذاری انجام می شود.

کلید حرارتی یا کلید محافظ موتور که به کلید MPCB معروف است کلید قابل قطع زیر بار است که برای روشن و خاموش کردن الکتروموتور تک فاز و سه فاز استفاده می شود و موتور را در برابر جریان اضافه بار و جریان اتصال کوتاه حفاظت می کند این کلید با نام کلید حرارتی-مغناطیسی هم شناخته می شود. کلید حرارتی توانایی قطع و وصل مدار قدرت را دارد و همراه با تجهیزات جانبی برای استفاده در مدار فرمان به کار می رود. به جای استفاده از ترکیب کلید مینیاتوری و بی متال می توان کلید حرارتی را جایگزین ساخت چون کلید حرارتی حفاظت اتصال کوتاه دارد.

عملکرد کلید حرارتی مغناطیسی شبیه بی متال است اما تفاوت هایی بین بی متال و کلید حرارتی وجود دارد که سبب شده است عملکرد کلید حرارتی بهتر از بی متال باشد. کلید حرارتی مدار قدرت را قطع و وصل می نماید ولی بی متال مدار فرمان را قطع می کند از سوی دیگر کلید حرارتی در برابر خطای جریان حرارتی (اضافه بار) و خطای جریان مغناطیسی (اتصال کوتاه) عمل می کند ولی بیمتال تنها در برابر خطای جریان حرارتی که در اثر جریان اضافه بار ایجاد شده است واکنش نشان می دهد. بر روی کلید حرارتی کلید یا شاسی قطع و وصل وجود دارد، در صورتی که این کلید بر روی بیمتال دیده نمی شود.

موتورهای الکتریکی کاربرد فراوانی در صنایع به منظور به حرکت در آوردن دستگاه های مکانیکی دارند. برای حفاظت از موتورهای 50 هرتز و 60 هرتز در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه از کلید محافظ موتور یا MPCB استفاده می شود. عملکرد مدارهای محافظ موتور که به کلید حرارتی مغناطیسی موسوم هستند به این صورت است که اگر موتور برای مدت طولانی جریان الکتریکی بالاتر از مقدار پلاک خود بکشد، بی متال داغ و خم شده و برق را قطع می کند. البته این حفاظت حرارتی پاسخ تاخیری دارد تا در هنگام راه اندازی موتور برق را قطع نکند و اگر موتور به دلایلی نتوانست شروع به کار کند برق را قطع خواهد کرد. اگر اتصال کوتاهی رخ دهد، سیم پیچ تولید میدان مغناطیسی می کند که می تواند هسته ی سیم پیچ را به سمت میله ی تریپ حرکت داده و جریان برق را فورا قطع کند.

برای حفاظت از موتورهای الکتریکی می توان از کلید حرارتی  مغناطیسی (MPCB) و کلید اتوماتیک (MCCB) استفاده کرد اما با توجه به امکانات و قیمت مناسب تر MPCB، برای حفاظت از موتورها، MPCB کاربرد بیش تری در مقایسه با MCCB دارد. در واقع MPCBها به طور ویژه برای محافظت از موتور در برابر اضافه بار، اتصال کوتاه، افت فاز و خطاهای ولتاژ پایین طراحی شده اند در حالی که MCCB ها کاربرد چند منظوره دارند و غالبا در سیستم های توزیع نصب می شوند و می توانند از موتور تنها در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه محافظت کنند. در هنگام راه اندازی موتوری ممکن است کلید اتوماتیک برق را قطع کند اما اگر کلید حرارتیِ مناسب انتخاب شده باشد جریان برق را تا زمان راه اندازی موتور قطع نمی کند مگر اینکه مدت زمان راه اندازی خیلی طولانی شود و خطایی رخ داده باشد.

0