ثامن کنترل شرق

خرید و قیمت کلید اتوماتیک اشنایدر

Schneider MCCB

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر یا کلید کمپکت (Circuit Breaker) از انواع کلیدهای الکترومکانیکی فشار ضعیف است که وظیفۀ قطع یا وصل مدار الکتریکی را برعهده دارد. کلید اتوماتیک اشنایدر توان قطع و وصل جریان نامی و همچنین قطع و وصل جریان اتصال کوتاه و اضافه بار را دارا است.

کلید اتوماتیک اشنایدر در بارهای اضافی از پیش تعیین شده بدون آسیب رسیدن به کلید، مدار را قطع می کند. بنابراین کلید قطع مدار وسیله ای است ترکیبی که یک کلید قطع و یک وسیله حفاظت جریان اضافی تشکیل شده است. عملکرد آن مشابه ترکیب کلید معمولی همراه با فیوز است. همچنین کلید اتوماتیک اشنایدر توانایی حفاظت اتصال به زمین، حفاظت موتوری و حفاظت ژنراتوری را همراه با رله های میکرولوجیک تعبیه شده داخل کلید را هم دارا هستند.

کلید اتوماتیک اشنایدر دارای جریان نامی هست و مانند فیوز ها برای عبور ۱۰۰% جریان نامی خود بطور مداوم بدون قطع شدن کار می کند. تمامی کلید ها دارای منحنی مشخصه ای هستند که نشان می دهد محدوده کاری کلید در جریان های مختلف و در اضافه بارها و اتصال کوتاه ها چگونه است و در چه شرایطی می تواند جریان را تحمل کرده یا قطع نماید.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک سه پل اشنایدر

کلید اتوماتیک چهار پل اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

از کلیدهای اتوماتیک در موارد زیر استفاده می شود:

  • حفاظت تجهیزات فشار ضعیف در بخش های مسکونی، اداری، تجاری و ساختمان های صنعتی
  • حفاظت های موتوری پیشرفته: یکی از انتخاب ها جهت ایجاد حفاظت لازم در برابر اضافه بار موتورها هنگام جریان هجومی راه اندازی آن ها بدون رخ دادن تریپ، کلید اتوماتیک کمپکت است که قابلیت تنظیم جریان حرارتی را هم دارد.
  • دارای قابلیت اندازه گیری، پردازش و نمایش اطلاعات روی صفحه نمایشگر کلید یا روی درب تابلو
  • مدیریت تأسیسات الکتریکی با ارتباط به نرم افزارهای مونیتورنیگ در شبکه ModBus 
  • حفاظت ژنراتورها: جریان تولیدی خروجی ژنراتورها اغلب چند صد آمپر است و MCCB هایی که نرخ جریان متناسب با این ژنراتورها دارند حفاظت مورد نیاز را برای این ژنراتورها فراهم می کنند.
  • حفاظت فیدرهای توزیع: مدار فیدرهای توزیع جریان برق و تغذیه تابلو متحمل جریان بالایی است و ممکن است مدارها گسترش یافته و مدار دیگری هم اضافه شود که به تنظیمات تریپ نیاز پیدا کند. به همین دلیل باید از کلیدهای اتوماتیک کمپکت استفاده کرد.
  • ماشین های جوشکاری: گاهی دستگاه های جوشکاری، جریان های بسیار زیادی می کشند که قدرت قطع کلیدهای مینیاتوری پاسخ گوی مدار این دستگاه ها نیست؛ بنابراین نیاز به کلیدهای MCCB است.
  • حفاظت بانک های خازنی: بانک های خازنی به منظور اصلاح ضریب توان در سیستم های الکتریکی صنایع استفاده می شوند. به دلیل این که ممکن است بانک های خازنی جریان زیادی بکشند نیاز به حفاظت از طریق MCCB به منظور کاهش جریان یک ضرورت محسوب می شود.
  • صنعت نفت و گاز 
  • صنعت دریایی
  • منابع تغذیه بحرانی
  • و … 

هنگام بروز حادثه در سیستم الکتریکی شاهد اتصال کوتاه و یا اضافه جریان غیر منطقی و هجومی در شبکه هستیم که کلید کمپکت در زمانی بسیار کوتاه، اتصال سیستم توزیع پس از خود را قطع می کند و مانع انتشار خسارت در تمام شبکه می شود.

کلید کمپکت، ترکیبی از بخش های حساس به حرارت و حساس به جریان است و از این طریق از تجهیزات الکتریکی در برابر اضافه بار، اتصال کوتاه و خطای زمین محافظت می کند. 

  • اضافه بار: اگر جریان بیش تر از یک مدت زمان مشخصی از جریان نامی بیش تر شود، خطای اضافه بار رخ داده است. این جریان با عبور از بی متال که دو فلز با ضریب دمایی متفاوت هستند، آن را گرم می کند. اگر جریان اضافی ظرف 10 تا 15 ثانیه کم نشود، بی متال خم شده و با برخورد به میله ی تریپ، برق را قطع می کند. بعد از قطع برق، کلید نمی تواند فورا شروع به کار کند و مدتی طول می کشد.  

کلید اتوماتیک اشنایدر

  • اتصال کوتاه مدار: از آن جا که اتصال کوتاه تنها با قطع مدار قابل کنترل است، باید بدون تاخیر جریان مدار را متوقف و از ایجاد آسیب های عمده جلوگیری کرد. به این منظور از بخش حساس به جریانِ که شامل یک سیم پیچ با هسته ی متحرک است، استفاده می شود. در شرایط عادی، CT جریان کمی تولید می کند، بنابراین میدان الکترومغناطیسی که توسط سیم پیچ تولید می شود برای حرکت هسته کافی نیست. اما در شرایط اتصال کوتاه یا خطای لحظه ای، CT جریان بالایی تولید می کند که سبب ایجاد یک میدان مغناطیسی قوی در سیم پیچ می شود. بنابراین هسته ی سیم پیچ حرکت کرده و با برخورد به میله ی تریپ، برق را قطع می کند. معمولا در شرایطی که جریان بیش تر از 0.2 تا 0.5 ثانیه، 2.5 برابر جریان اضافه بار باشد حفاظت مغناطیسی فعال می شود. جریان آنی که 4 برابر اضافه بار است، سبب فعال شدن حفاظت مغناطیسی بدون هیچ تاخیری می شود.
  • خطای زمین: خطای زمین در واقع  یک نوع اتصال کوتاه است که فاز به زمین متصل شده است و شایع ترین نوع خطا در سیستم های ولتاژ پایین به حساب می آید. معمولاً جریان های خطای زمین به اندازۀ کافی بزرگ نیستند که توسط کلید اتوماتیک قابل شناسایی باشند. در این حالت ماژولی بنام ماژول حفاظت زمین به کلید اتوماتیک متصل می شود.

1. جریان نامی (In): حداکثر جریانی که کلید می تواند در آن کار کند.

2. ولتاژ نامی (Ue): این ولتاژ برای عملکرد مداوم کلید اتوماتیک است. ولتاژ نامی معمولا مشابه یا نزدیک به ولتاژ سیستم است.

3. ولتاژ عایق بندی (Ui): این ولتاژ، حداکثر ولتاژی است که کلید اتوماتیک می تواند در شرایط آزمایشگاهی مقاومت کند. ولتاژ نامی معمولا کمتر از این ولتاژ است تا یک حاشیه ی ایمن ایجاد کند.

4. قدرت قطع سرویس (Ics): حداکثر مقدار جریان اتصال کوتاه که در آن کلید اتوماتیک می تواند مدار را بدون آسیب فیزیکی قطع کند. MCCB ها معمولا پس از عملیات قطع خطا قابل استفاده مجدد هستند، مشروط بر اینکه از این مقدار تجاوز نکنند. هرچه Ics بالاتر باشد، کلید اتوماتیک قابل اعتمادتر است.

5. قدرت قطع نهایی (Icu): حداکثر قدرت قطعی است که کلید اتوماتیک می تواند مدار را با آسیب فیزیکی قطع کند. این بالاترین مقدار جریان خطایی است که MCCB می تواند مدیریت کند و فراتر از این محدودیت، کار نخواهد کرد. اگر جریان خطا از این مقدار بیش تر شود، MCCB نمی تواند خاموش شود و باید مکانیزم حفاظتی دیگری با قدرت قطع بالاتر عمل کند.

6. دوام مکانیکی: حداکثر تعداد دفعاتی است که MCCB، می تواند قبل از از کار افتادن به صورت دستی کار کند (به شرط متصل نبودن کانتکت ها به بار).

7. دوام الکتریکی: حداکثر تعداد دفعاتی است که MCCB، می تواند قبل از از کار افتادن به صورت دستی کار کند (به شرط متصل بودن کانتکت ها به بار).

8. فرکانس کاری: بیش تر کلیدهای اتوماتیک چه در سیستم 50 هرتز و چه 60 هرتز اعمال شوند، همان مشخصات قطع را دارند. در سیستم های با فرکانس بالاتر، ممکن است نیاز باشد که کلید به طور خاص کالیبره شود. برای مثال کلیدی که واحد تریپ مغناطیسی – حرارتی دارد، به احتمال زیاد در فرکانس بالاتر از 60 هرتز همان عملکرد حرارتی یا مغناطیسی را نداشته باشد.

9. تعداد پل: با توجه به نوع سیستم توزیعی که کلید اتوماتیک در آن اعمال شده، تعیین می شود. برای کاربردهای تک فاز با نول زمین شده، می توان از یک کلید اتوماتیک تک پل استفاده کرد. در سیستم های سه فاز از کلید اتوماتیک دو پل و سه پل استفاده می شود.

یکی از مشخصه های مهم هنگام انتخاب کلید اتوماتیک، جریان نامی است. با توجه به این که کلید اتوماتیک NSX، به 5 سری تقسیم می شود، رنج جریان متفاوتی در این گروه موجود است.

سری NSX100:  جریان نامی این سری برابر است با 16، 25، 32، 40، 50، 63، 80 و 100 آمپر.

سری NSX160: در این سری جریان نامی 125، 150 و 160 آمپر موجود است.

سری NSX250: جریان نامی در این سری 200، 220 و 250 آمپر است.

سری NSX400: جریان نامی این سری 400 آمپر است.

سری NSX630: جریان نامی در این سری برابر است با 630 آمپر.

کلید اتوماتیک اشنایدر

یکی از مهمترین پارامترها در کلید اتوماتیک NSX، قدرت قطع است که نشان می دهد کلید تا چه جریانی را در مواجه با اتصال کوتاه تحمل می کند. این پارامترِ وابسته به ولتاژ با حرف لاتین که بعد از رنج کلید می آید نشان داده می شود. برای مثال NSX100F دارای قدرت قطع ۳۶ کیلو آمپر است. نمودار زیر مربوط به قدرت قطع کلید کمپکت اشنایدر مدل NSX است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

  • رنگ زرد (B): قدرت قطع ۲۵ کیلو آمپر 
  • رنگ قرمز (F): قدرت قطع ۳۶ کیلو آمپر 
  •  رنگ خاکستری (N): قدرت قطع ۵۰ کیلو آمپر
  • رنگ صورتی (H): قدرت قطع ۷۰ کیلو آمپر

در شکل زیر نمونه ی یک پلاک کلید اتوماتیک اشنایدر از سری NSX آورده شده است. 

کلید اتوماتیک اشنایدر

  1. Compact: مدل کلید اتوماتیک و نشان دهنده عملکرد قطع آن
  2. Ui: ولتاژ عایق بندی
  3. Uimp: ولتاژ ضربه ای
  4. Ics: ظرفیت قطع سرویس (در این جریان، کلید اتوماتیک به دفعات می تواند جریان را قطع کند)
  5. Icu: ظرفیت قطع نهایی ( در این جریان، کلید اتوماتیک یک بار بدون آسیب به خود می تواند جریان را قطع کند)
  6. Ue: ولتاژ عملکردی
  7. کد رنگی: نشانگر قدرت قطع ( رنگ آن نشان دهنده ی میزان قدرت قطع آن است)
  8. نماد مداری کلید اتوماتیک
  9. استاندارد IEC 60947-2
  10. استاندارد NEMA

ساختار داخلی کلید اتوماتیک اشنایدر در شکل های زیر نشان داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

جرقه گیر: مجموعه ای از صفحات موازی با عایق بندی مناسب است که برای تقسیم قوس در کلید اتوماتیک قرار می گیرد. جرقه گیر از فولاد و مواد شیشه ای ساخته شده است.

مکانیزم سوئیچینگ: باز و بسته شدن کانتکت است که به عملکرد رله ها بستگی دارد نه حرکت دسته.

پلاک: یک صفحه شامل اطلاعات مهم کلید مانند؛ جریان نامی، قدرت قطع و … است.

دسته: از دسته برای بستن یا باز کردن کانتکت به صورت دستی استفاده می شود. اگر کلید رو به بالا باشد در وضعیت روشن، اگر رو به پایین باشد در وضعیت خاموش و اگر در وسط باشد در وضعیت تریپ قرار دارد.

دکمه تریپ: یک دکمه ی قرمز رنگ که برای تریپ کلید مورد استفاده قرار می گیرد.

کانتکت: وظیفه ی کانتکت، باز و بسته کردن مدار است. یک ماده برنجی الکترولیز شده به عنوان کانتکت متحرک در آن استفاده می شود. کانتکت متحرک با داشتن مقاومت قوس الکتریکی بالا، مقاومت در برابر خوردگی و …، بر روی طول عمر کلید اتوماتیک تاثیر می گذارد.

مکانیزم قطع اضافه بار: یک جز حساس به دما با نام بی متال است که اگر جریان بیش تر از جریان نامی شود برق را قطع می کند.

ترمینال: یک مجوعه پیچ از جنس فولادی است که برای اتصال مدار خارجی به کلید اتوماتیک استفاده می شود.

در شکل زیر مشخصات کلید اتوماتیک NSX160 ،  NSX100 و NSX250 بررسی شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

 دسته بندی بهره وری به دو گروه Category A و Category B تقسیم می شوند.

Category A: در صورت وقوع اتصال کوتاه، کلیدهای این دسته، بدون تاخیر فرمان قطع می دهند؛ مانند کلید اتوماتیک فیکس.

Category B: در کلیدهای این دسته، اگر اتصال کوتاه رخ دهد، بعد از یک تاخیر معین، فرمان قطع صادر می شود؛ مانند کلید هوایی. شرط لازم این است که حداکثر جریان اتصال کوتاه باید از جریان قابل تحمل کوتاه مدت (Icw) که توسط سازنده کلید ارائه می شود، کمتر باشد.

واحدهای حفاظتی کلید اتوماتیک شامل موارد زیر است:

1. حرارتی – مغناطیسی:  این واحد برای حفاظت از مدار در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد. در شکل زیر واحد تریپ حرارتی – مغناطیسی قابل مشاهده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

2. میکرولوجیک (الکترونیکی): واحد حفاظتی میکرولوجیک در کلید کمپکت اشنایدر قابل تنظیم است این تنظیمات شامل تنظیمات مربوط به پارامترهای جریان و زمان اضافه بار و اتصال کوتاه است. 

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

واحد حفاظت حرارتی – مغناطیسی تنها در کلیدهای اتوماتیک سری NSX160، NSX100 و NSX250 وجود دارند. در شکل زیر مشحصات حفاظت TM-D نمایش داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

حفاظت حرارتی بر اساس یک نوار بی متال، منحنی زمان بر حسب جریان را ارائه می دهد که در صورت عبور جریان بیش تر از جریان نامی، سبب گرم شدن بی متال و تغییر شکل آن می شود. تغییر شکل بی متال سبب برخورد به میله ی تریپ و قطع برق می شود. این حفاظت یک تاخیر زمانی غیر قابل تنظیم دارد. در صورتی که اتصال کوتاه رخ دهد و از مقدار Im  بیش تر شود، حفاظت مغناطیسی بدون تاخیر فعال می شود و برق را قطع می کند. در حفاظت مغناطیسی جریان ناشی از اتصال کوتاه از سیم پیچ با هسته ی متحرک عبور می کند و با تولید میدان مغناطیسی سبب حرکت هسته به سمت میله تریپ و برخورد با آن می شود و به این ترتیب برق را قطع می کند.

در شکل زیر منحنی تریپ این حفاظت نشان داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

در شکل زیر تنظیمات حفاظت TM-D بر روی کلید اتوماتیک نشان داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

تنظیمات حفاظت TM_D در کلید اتوماتیک NSX سه پل تا 63 آمپر به صورت زیر است:

کلید اتوماتیک اشنایدر

1. رنج تنظیمات واحد تریپ برای کلید اتوماتیک اشنایدر

2.تنظیم حفاظت حرارتی (Ir)

حفاظت حرارتی در 4 حالت قابل تنظیم (A) است. با تنظیم A، منحنی تریپ مطابق شکل B تغییر می کند:

کلید اتوماتیک اشنایدر

تنظیمات حفاظت TM_D در کلید اتوماتیک NSX سه پل از 80 آمپر تا 250 آمپر به صورت زیر است:

کلید اتوماتیک اشنایدر

1.رنج تنظیمات حفاظت حرارتی_مغناطیسی

2.تنظیم حفاظت حرارتی

3.تنظیم حفاظت مغناطیسی

حفاظت حرارتی در 4 حالت قابل تنظیم (A) است. با تنظیم A، منحنی تریپ مطابق شکل B تغییر می کند:

کلید اتوماتیک اشنایدر

از کلید اتوماتیک اشنایدر با واحد تریپ مغناطیسی برای حفاظت از موتور، استفاده می شود. این حفاظت در سری های NSX160، NSX100 و NSX250 وجود دارد.

در شکل زیر مشخصات واحد MA نشان داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

مانند شکل زیر، در صورت وقوع اتصال کوتاهی که جریانی بیش تر از Im داشته باشد، حفاظت مغناطیسی بدون تاخیر فعال می شود. مقدار Im قابل تنظیم است. 

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

شکل زیر تنظیمات حفاظت مغناطیسی بر روی کلید اتوماتیک است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

1.نرخ واحد تریپ مغناطیسی

2.تنظیم li برای حفاظت مغناطیسی

کلید تنظیم حفاظت مغناطیسی (A) مطابق جدول زیر قابل تنظیم است و با تنظیم آن، منحنی تریپ مطابق شکل B تغییر می کند.

  • برای تست کلید اتوماتیک مراحل زیر مطابق تصویر باید انجام شوند:

کلید اتوماتیک اشنایدر

  1. حرکت اهرم به حالت روشن کلید
  2. فشردن دکمه تریپ (دکمه تریپ روی کلید اتوماتیک، برای چک کردن کارکرد صحیح آن است)
  3. حرکت اهرم به حالت خاموش (با این کار، کلید اتوماتیک ریست و قطع می شود)
  4. حرکت اهرم به حالت روشن (با این کار، کلید اتوماتیک روشن می شود)
  • برای تست کلید اتوماتیک دارای دسته گردان، مراحل قبل طبق تصویر زیر انجام می شود.

کلید اتوماتیک اشنایدر

  • برای تست کلید اتوماتیک های دارای دسته گردان با میله بلند، از آن جا که به طور مستقیم به دکمه تریپ دسترسی وجود ندارد باید طبق تصویر زیر ابتدا صفحه جلویی محصول باز شود و توسط یک آچار، کلید را در وضعیت روشن قرار داد. سپس دکمه تریپ را فشرده و نهایتاً توسط آچار، کلید اتوماتیک در وضعیت خاموش قرار داده شود. پس از این مراحل صفحه جلویی محصول مجددا بسته می شود.

کلید اتوماتیک اشنایدر

یکی از میکرولوجیک هایی که در کلیدهای اتوماتیک از سری NSX100 تا NSX630 وجود دارد، میکرولوجیک 2 است. این میکرولوژیک ها برای حفاظت از رساناها در سیستم های توزیع مورد استفاده قرار می گیرند.

در شکل زیر مشخصات Micrologic 2  نشان داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

در میکرولوجیک 2 اگر جریان از مقدار قابل تنظیم lr بیش تر شود و در مدت مشخصی کاهش نیابد فرمان قطع می دهد. همچنین اگر جریان اتصال کوتاهی رخ دهد که مقدارش از lsd بیش تر شود ظرف مدت معینی برق را قطع می کند، اما اگر این جریان به مقدار ثابت li رسید بدون تاخیر فرمان قطع می دهد.

در شکل زیر منحنی تریپ میکرولوژیک 2 نشان داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

نمونه ای از این میکرولوژیک، میکرولوژیک 2.2 است که تنها با کلیدهای اتوماتیک سری NSX100 تا NSX250 سازگارند.

پنل تنظیمات Micrologic 2.2 در شکل زیر نمایش داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

1. محدوده تنظیم واحد تریپ میکرولوجیک
2. صفحه تنظیم جریان حفاظت طولانی مدت Io
3. صفحه تنظیم جریان حفاظت طولانی مدت Ir
4. صفحه تنظیم جریان حفاظت کوتاه مدت Isd
5. مقدار حفاظت آنی li
6. پورت تست
7. LED آماده (سبز)
8. LED پیش هشدار اضافه بار (نارنجی): 90% Ir
9. LED هشدار اضافه بار (قرمز): 105% Ir

تنظیم حفاظت طولانی مدت میکرولوجیک 2

کلید اتوماتیک اشنایدر

تنظیم حفاظت کوتاه مدت میکرولوجیک 2

کلید اتوماتیک اشنایدر

تنظیم حفاظت آنی میکرولوجیک 2

کلید اتوماتیک اشنایدر

یکی از میکرولوجیک هایی که در کلیدهای اتوماتیک از سری NSX100 تا NSX630 وجود دارد، میکرولوجیک 5 است.

واحد تریپ میکرولوجیک 5 برای ارائه عملکردهایی مانند موارد زیر طراحی شده اند:

  • محافظت از سیستم توزیع برق یا کاربردهای خاص
  • اندازه گیری مقادیر لحظه ای، اندازه گیری مقادیر مورد تقاضای کمیت های الکتریکی
  • اندازه گیری کیلو وات ساعت
  • پشتیبانی عملیاتی (مقادیر حداکثر تقاضا، آلارم های ویژه، شمارنده های عملکرد و غیره)
  • ارتباطات

نمونه ای از این میکرولوژیک، میکرولوژیک 5A است که در شکل زیر مشخصات آن ذکر شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

در میکرولوجیک 5A اگر جریان از مقدار قابل تنظیم lr بیش تر شود و در مدت مشخصی کاهش نیابد فرمان قطع می دهد. همچنین اگر جریان اتصال کوتاهی رخ دهد که مقدارش از lsd بیش تر شود ظرف مدت معینی برق را قطع می کند، اما اگر این جریان به مقدار ثابت li رسید بدون تاخیر فرمان قطع می دهد.

پنل تنظیمات Micrologic 5A در شکل زیر نمایش داده شده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

 

محدود کننده جریان، توانایی کلید اتوماتیک در کاهش اثرات اتصال کوتاه بر روی تاسیسات الکتریکی با کاهش جریان و توان تلف شده است. از جمله مزیت های محدود کننده جریان، موارد زیر است:

1. افزایش طول عمر تاسیسات برقی: کلید اتوماتیک محدود کننده جریان تا حد زیادی اثرات منفی اتصال کوتاه بر تاسیسات را کاهش می دهد.

  • اثرات حرارتی: افزایش دمای کمتر در هادی ها سبب عمر طولانی تر کابل ها می شود.
  • اثرات مکانیکی: با کاهش نیروهای الکترودینامیکی، کانتکت ها کمتر در معرض تغییر شکل یا قطع هستند.
  • اثرات الکترومغناطیسی: با کاهش اثرات الکترومغناطیسی، دستگاه های اندازه گیری واقع در نزدیکی مدارهای الکتریکی، کمتر دچار اختلال می شوند.

2. صرفه جویی از طریق کسکود (Cascading) : کسکود، استفاده از تجهیزات بالا دست، برای افزایش ظرفیت قطع تجهیزات پایین دست است. بنابراین اگر خطایی با جریان بیش تر از قدرت قطع کلید پایین دست رخ دهد، قبل از آسیب دیدن کلید پایین دست، کلید بالادست فعال شده و جلوی آسیب دیدن کلید پایین دست گرفته می شود.

ظرفیت محدود کننده جریان در کلید اتوماتیک با دو منحنی، Current – Limited (حداکثر جریان واقعی) و Thermal – Stress (انرژی تلف شده توسط اتصال کوتاه در هادی با مقاومت 1 اهم) بیان می شود.

1. جریان محدود کننده (Current – Limited): کلید اتوماتیک یک ظرفیت قطع دارد که اگر جریان به این مقدار برسد، کلید بدون اینکه به خود آسیب برساند جریان را قطع می کند. به این جریان، ماکسیمم ظرفیت قطع سرویس تئوری گویند، البته اگر کلید اتوماتیک، محدود کننده ی جریان داشته باشد هرگز به ماکسیمم ظرفیت قطع سرویس نمی رسد. با انجام چندین آزمایش، میزان جریان محدود شده در کلید اتوماتیک بدست آورده شد که به آن جریان واقعی گویند. حداکثر جریان واقعی را اوج ظرفیت قطع سرویس محدود شده می نامند که چندین مرتبه کوچکتر از حالت تئوری اش است. برای مثال مطابق با شکل زیر، مقدار جریان تئوری در حالت اتصال کوتاه کلید اتوماتیک برابر با 30 کیلو آمپر است در حالی که اگر محدود کننده ی جریان باشد به حدود 17 کیلو آمپر کاهش می یابد.

کلید اتوماتیک اشنایدر

2. تنش حرارتی (Thermal – Stress): بیش ترین جریانی را که در شرایط اتصال کوتاه یا خطای زمین، کلید اتوماتیک از خود عبور می دهد، جریان تنش گویند. ضرب جریان تنش و مقاومت المانی که جریان اتصال کوتاه از آن عبور می کند، توان تلف شده را می دهد. جدول زیر حداکثر تنش های حرارتی مجاز برای کابل ها را بسته به عایق، هادی (Cu یا Al) و سطح مقطع آن ها (CSA) نشان می دهد (مقادیر CSA بر حسب میلی‌متر مربع و تنش‌های حرارتی بر حسب A2s ).

کلید اتوماتیک اشنایدر

مثال: آیا کابل PVC مسی با CSA برابر با 10 میلی متر مربع به اندازه کافی توسط کلید اتوماتیک NSX160F محافظت می شود؟
جدول بالا نشان می دهد که تنش مجاز 1.32×106 A2s است. مطابق با شکل های زیر تمام جریان های اتصال کوتاه در نقطه ای که NSX160F (Icu = 35 kA) نصب شده است با تنش حرارتی کمتر از 6×105 A2s محدود می شود. بنابراین این کلید اتوماتیک از این کابل نمی تواند محافظت کند.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلیدهای اتوماتیک کمپکت NSX را می توان از سمت پشت آن ها بصورت عمودی، افقی یا تخت نصب کرد. کارگذاری آن ها به سه مدل ممکن است:

  • فیکس یا ثابت
  • پلاگین روی یک پایه
  • کشویی روی یک شاسی

برای حالت دوم و سوم لازم است که تجهیزاتی (پایه و شاسی) به مدل فیکس اضافه شود.

(1) نصب کلید اتوماتیک فیکس:

کلید اتوماتیک اشنایدر

(2) نصب کلید اتوماتیک پلاگین

پیکربندی پلاگین با افزودن یک کیت پلاگین به کلید اتوماتیک ایجاد می شود. مدل پلاگین این امکان را فراهم می سازد که:

  • بدون نیاز به تماس با اتصالات پایه، کلید اتوماتیک را خارج و یا سریع تعویض کرد.
  • امکان افزودن مدارهای بعدی را با نصب پایه هایی که بعداً به کلید اتوماتیک مجهز می شوند، فراهم کرد.
  • هنگامی که تجهیز درون یا روی یک صفحه نصب شده است، امکان جداسازی مدار قدرت را فراهم می کند.

کلید اتوماتیک اشنایدر

(3) نصب کلید اتوماتیک کشویی

علاوه بر مزایای ارائه شده توسط پایه، نصب بر روی شاسی باعث سهولت در جابجایی می شود. این مدل سه وضعیت را ایجاد می کند که پس از باز شدن قفل مکانیکی از یکی به دیگری منتقل می شود.

  • متصل: مدار قدرت وصل شده است.
  • قطع: مدار قدرت قطع شده است و می تواند برای بررسی عملکرد کمکی بکار گرفته شود.
  • جدا شده: تجهیز آزاد است و می تواند از شاسی جدا شود.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک کمپکت سه وضعیت دارد. در صورتی که کلید وصل باشد در وضعیت بالا قرار می گیرد، در حالت قطع به صورت دستی در پایین و در صورت بروز خطا کلید در وسط (حالت تریپ) قرار گرفته و قطع است. وضعیت تریپ نشان می دهد که قطع به صورت دستی نبوده و خطایی رخ داده است.

توجه داشته باشید که در دو حالت کلید کمپکت در وضعیت تریپ قرار می گیرد، یکی در صورت بروز خطا و دیگری در صورت فشار دادن دکمه تست قرمز رنگ روی کلید.

سه روش برای کنترل کلید اتوماتیک وجود دارد:

1. با استفاده از اهرم کلید

2. با نصب دسته گردان بر روی کلید (دسته گردان ها از جمله لوازم جانبی کلید کمپکت هستند که به دو مدل اتصال مستقیم و اتصال با میله بلند، تقسیم می شوند) 

3. با نصب مکانیزم موتوری

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک را 1.5 برابر آمپر خازن ها انتخاب کنید. قدرت قطع آن ها رعایت شود بدین صورت که شارژ اولیه خازن که با کیلو آمپر مشخص می شود از کلید کمتر باشد.

کلید اتوماتیک را 1.5 برابر آمپر خازن ها انتخاب کنید. قدرت قطع آن ها رعایت شود بدین صورت که شارژ اولیه خازن که با کیلو آمپر مشخص می شود از کلید کمتر باشد.

کلید اتوماتیک اشنایدر

سه روش برای قفل کردن کلید اتوماتیک وجود دارد:

قفل کلید اتوماتیک دارای سوئیچ اهرمی

برای قفل کردن کلید اتوماتیک اهرمی در موقعیت I (ON) یا O (OFF) استفاده می شود.در این روش می توان حداکثر از سه قفل 5 تا 8 میلی متری با یک تجهیز جانبی که می تواند مطابق شکل 1 بخشی از بدنه باشد یا مطابق شکل 2 قابل جدا شدن باشد، استفاده کرد.

کلید اتوماتیک اشنایدر

 عملکرد حفاظتی کلید اتوماتیک با قفل کردن اهرم در موقعیت روشن یا خاموش، غیرفعال نمی شود.

 قفل کلید اتوماتیک دارای دسته گردان

در این روش حداکثر سه قفل 5 تا 8 میلی متری برای قفل کردن کلید اتوماتیک با دسته گردان استفاده می شود.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک رامی توان طبق شکل 1 فقط در موقعیت O (خاموش) و طبق شکل 2 در هر دو موقعیت I (روشن) و O (خاموش)، قفل کرد.

استفاده یکی از این دو قفل در موقعیت I (روشن) و O (خاموش)، به زبانه قفل انتخاب شده بستگی دارد. از قفل کلیدی نیز مطابق شکل 3 می توان استفاده کرد.

کلید اتوماتیک اشنایدر

 قفل کلید اتوماتیک دارای مکانیزم موتوری

در حالت موتوری هر دو روش قفل به صورت همزمان قابل استفاده است.

کلید اتوماتیک اشنایدر

طبق تصویر بالا در مرحله 1 کلید اتوماتیک در وضعیت o (خاموش) قرار می گیرد سپس زبانه مشخص شده در مرحله 2 به سمت بیرون کشیده می شود. طبق مرحله 3، زبانه با استفاده از سه قفل 5 تا 8 میلی متری قفل می شود یا زبانه کنار گذاشته شده و کلید اتوماتیک با کلید قفل می شود. پس از آن، کلید اتوماتیک قفل شده و هیچ فرمانی در حالت خودکار یا دستی اجرا نخواهد شد.

قطع کننده های مداری که برای بارهای AC به کار می روند به کنتاکت های جدا کننده ی سریعی که برای بارهای DC به کار می رود، نیازی ندارند زیرا AC در هر نیم سیکل عبور از صفر دارد. هر زمان که ولتاژ از صفر عبور کند، به شرطی که بار زیاد القایی نباشد، قوس خاموش می شود. کنتاکت ها فقط باید به اندازه کافی از هم دور شوند تا از جرقه زدن مجدد جلوگیری شود. قطع بارهای DC اینطور نیست. کنتاکت ها نه تنها باید سریع جدا شوند، بلکه باید وسیله ای برای فروکش کردن (خنک سازی) قوس برای خاموش شدن آن وجود داشته باشد زیرا در بارهای DC هیچ عبور از صفری وجود ندارد.

برای فرمان از راه دور به کلید اتوماتیک سری NSX (16 تا 630 آمپر) کافیست که موتور روی کلید سوار شود. رله های قطع و وصل مدار از راه دور در خود موتور قرار دارند.اما اگر از کلید برای چنچ آور یا دیزل ژنراتور استفاده شود، باید رله آندر ولتاژ هم به کلید اضافه کرد.

 

بله، می توانید با استفاده از کلید اتوماتیک NSX مجهز به Micrologic 2M یا Micrologic 6E-M به این حفاظت برسید.

توجه داشته باشید که اگر کلید اتوماتیک به این میکرولوجیک ها مجهز نباشد باید حتما از رله کنترل فاز اشنایدر استفاده کرد.

منبع سوالات : elicaelectric.com

فیدر موتور شامل مجموعه ای از وسایل برای حفاظت و کنترل موتور و همچنین برای محافظت از خود فیدر است.

ایزولاسیون:

هدف این است که هادی های برق را از سیستم توزیع بالادست جدا کنیم تا پرسنل تعمیر و نگهداری بدون خطر روی فیدر موتور کار کنند.

سوئیچینگ:

هدف، کنترل موتور (روشن/خاموش)، به صورت دستی، خودکار یا از راه دور، با در نظر گرفتن اضافه بار هنگام راه اندازی است. این عملکرد توسط یک کنتاکتور ارائه می شود.

حفاظت در برابر اضافه بار:

هدف، تشخیص جریان اضافه بار و خاموش شدن موتور قبل از افزایش دما در موتور و هادی ها است. این عملکرد توسط یک کلید اتوماتیک حرارتی – مغناطیسی یا یک رله حرارتی جداگانه ارائه می شود.

حفاظت در برابر اتصال کوتاه:

هدف، تشخیص و قطع در سریع ترین زمان ممکن جریان های اتصال کوتاه بالا برای جلوگیری از آسیب به تجهیزات است. این عملکرد توسط یک کلید اتوماتیک مغناطیسی یا مغناطیسی – حرارتی ارائه می شود.

 حفاظت از عدم تعادل یا افت فاز:

عدم تعادل فاز یا افت فاز می تواند باعث افزایش دما شود که می تواند منجر به خرابی زودرس موتور شود. این اثرات در هنگام راه اندازی حتی بیشتر است، بنابراین محافظت باید تقریباً فوری باشد.

کلید اتوماتیک اشنایدر
کلید اتوماتیک اشنایدر
مهم ترین پارامترهای راه اندازی ناهمزمان موتور

عدم تعادل فاز یا افت فاز می تواند باعث افزایش دما شود که می تواند منجر به خرابی زودرس موتور شود. این اثرات در هنگام راه اندازی حتی بیشتر است، بنابراین محافظت باید تقریباً فوری باشد.

کلید اتوماتیک اشنایدر
قابلیت ارتباط در کلید اتوماتیک اشنایدر

برای مجتمع سازی سیستم های نظارتی، کلیدهای اتوماتیک کمپکت NSX اشنایدر می توانند به سیستم های ارتباطی مجهز شوند.

برای کمپکت NSX100 تا NSX630 دو راهکار وجود دارد:

1- کلیدهای اتوماتیک NSX100 تا NSX630 مجهز به هریک از انواع رله:

  • یک بخش اندازه گیری TCUFI  به همراه یک مولتی متر برای انجام تمام اندازه گیری ها، در این حالت، یک مولتی متر با ورودی ماژول ورودی/خروجی می تواند برای نمایش وضعیت کنتاکت های مختلف و راه اندازی عملکرد کنترل از راه دور استفاده شود.
  • شبکه Advents OTBModbus با ورودی/خروجی مجتمع این بخش OTB، وضعیت همه کنتاکت های کمکی را توسط شبکه Modbus انتقال می دهد.

2-کلیدهای اتوماتیک NSX400 تا NSX630 به همراه Modbus DC150:

  • رله الکترونیکی STR53VE یا STR43ME به همراه گزینه های ارتباطی
  • کنتاکت های ارتباطی
  • مکانیزم موتوری ارتباطی کمپکت NSX630 تا NS1600
کلید اتوماتیک اشنایدر

تفاوت کلید اتوماتیک و کلید هوایی اشنایدر

کلید اتوماتیک (MCCB) و کلید هوایی (ACB) هر دو برای قطع و وصل ایمن سیستم های الکتریکی استفاده می شوند. در اصل، هر دو یک هدف را دنبال می کنند. 

کلید اتوماتیک اشنایدر

تفاوت کلید اتوماتیک و کلید مینیاتوری اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر چه مزیتی نسبت به فیوز دارد؟

لزوم استفاده از کلید اتوماتیک به جای فیوز این است که عملکرد فیوزها در انواع مختلف سیستم ها جهت حفاظت سلکتیو یا متمایز، همیشه صحیح و کامل نیست. بطور مثال اگر نیاز داشته باشیم که همزمان سه فاز را قطع کنیم، نمی توانیم از فیوز یا کلید فیوز استفاده کنیم. در ضمن فیوزها امکان اعلام هشدار یا قطع به صورت اتوماتیک در شرایط کاهش و افزایش ولتاژ شبکه را ندارند.

 

منبع : elicaelectric.com

کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر الکتریک یا کلید کمپکت (Molded Case Circuit Breaker) از انواع کلیدهای الکترومکانیکی فشار ضعیف است که وظیفۀ حفاظت، قطع یا وصل مدار الکتریکی را بر عهده دارد. کلید اتوماتیک اشنایدر توان قطع و وصل جریان نامی و همچنین قطع و وصل جریان اتصال کوتاه و اضافه بار را دارد. ساختمان داخلی کليد اتوماتیک کمپکت اشنایدر از سه کنتاکت اصلي (قدرت)، کنتاکت فرعي (کمکي) و کنتاکت جرقه ­گير تشکیل شده است. این کلیدها در دو ردۀ سه پل و چهار پل و رنج جریان 16 تا 1600 آمپر تولید می شوند و لوازم جانبی کلید اتوماتیک شامل رله های شنت تریپ و آندر ولتاژ، کنتاکت کمکی و واحد حفاظت میکرولوجیک است. کمپکت ها قدرت قطعی برابر با 25 کیلو آمپر، 36 کیلو آمپر، 50 کیلو آمپر و 70 کیلو آمپر دارند.

کلید اتوماتیک اشنایدر

کاتالوگ کلید اتوماتیک اشنایدر

کاتالوگ فارسی کلید اتوماتیک اشنایدر

با مراجعه به صفحه کاتالوگ محصولات اشنایدر میتوانید تمامی کاتالوگ کلید اتوماتیک اشنایدر را دریافت کنید .

نمایندگی کلید اتوماتیک اشنایدر

واحد حفاظتی حرارتی – مغناطیسی در کلیدهای اتوماتیک کمپکت اشنایدر با استفاده از رله حرارتی یا بی متال جهت حفاظت اضافه بار و با قابلیت تنظیم 70 تا 100 درصد جریان نامی کلید و هم چنین استفاده از سیم پیچ مغناطیسی به منظور حفاظت در برابر اتصال کوتاه عمل می کند.

مشخصات کلید اتوماتیک اشنایدر

کلید اتوماتیک اشنایدر یا MCCB با ترکیبی نوعی کلید اتوماتیک است که برای حفاظت از تجهیزات در برابر جریان اضافه بار و جریان اتصال کوتاه حفاظت می کند. در یک کلید اتوماتیک واحد حفاظتی یا واحد تریپ متناسب با نیاز حفاظتی طراحی می شود و می تواند سه نوع حفاظت را انجام دهد:

اضافه بار حرارتی : در شرایط غیر عادی جریان، حرارت بین عایق و هادی به وجود می آید اگر این شرایط ادامه داشته باشد باعث ایجاد اتصال کوتاه در مدار شده که این میزان حرارت تابعی از مربع جریان خطی (I)، مقاومت در هادی (R) و مقدار زمان جریان (t) عبوری هستند.

اتصال کوتاه مدار : شرایط اتصال کوتاه تنها با قطع مدار قابل کنترل است که در این حالت کلید اتوماتیک اتصال کوتاه را تشخیص داده و سریعاً جریان مدار را متوقف و از ایجاد آسیب های عمده جلوگیری می کند.

خطای زمین : خطای زمین در واقع  یک نوع اتصال کوتاه است که فاز به زمین متصل شده است و شایع ترین نوع خطا در سیستم های ولتاژ پایین (۶۰۰ ولت یا کمتر) به حساب می آید. معمولاً جریان های خطای زمین به اندازۀ کافی بزرگ نیستند که توسط کلید اتوماتیک قابل شناسایی باشند. در این حالت ماژولی بنام ماژول حفاظت زمین به کلید اتوماتیک متصل می شود.

کلید اتومات اشنایدر

قیمت کلید اتومات اشنایدر

کلید اتومات اشنایدر، به عنوان یک قطعه اساسی در سیستم‌های برقی و صنعتی استفاده می‌شود. این دستگاه با عملکرد الکترومغناطیسی، جریان برق را قطع یا وصل می‌کند. کلید اتومات اشنایدر با قابلیت تحمل بارهای بالا و توانایی کنترل ارتباطی با سایر اجزای سیستم برقی مانند موتورها، لامپ‌ها و دستگاه‌های الکتریکی دیگر، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کلیدها از ویژگی‌هایی مانند ایمنی بالا، عملکرد قابل اعتماد و دوام بالا برخوردار هستند. با فعال شدن کلید اتومات، یک سیگنال برق به سایر دستگاه‌ها ارسال می‌شود که عملیات و کنترل مدار را راه‌اندازی می‌کند. استفاده از کلید اتومات اشنایدر باعث کاهش خطراتی مانند شوک الکتریکی، اتلاف انرژی زائد و خرابی تجهیزات می‌شود. 

ساختار کلید اتوماتیک اشنایدر

ساختمان داخلی کليد اتوماتیک اشنایدر از سه کنتاکت اصلي (قدرت)، کنتاکت هاي فرعي (کمکي) و کنتاکت هاي جرقه ­گير تشکیل شده است. باید توجه داشت که شناخت و انتخاب درست کلید اتوماتیک در طراحی و بهره ­برداری از سیستم های الکتریکی بسیار مهم است. جنس بدنۀ کليد اتوماتیک  اشنایدر ( کلید کمپکت ) از قالب هاي تزريقي بسیار مستحکم ساخته شده است. از جمله خصوصيات کلید اتوماتیک اشنایدر می توان به کوچک بودن ابعاد و پشتیبانی از حفاظت های لازم مدار در یک کلید اشاره کرد و از معايب آن عدم دسترسی آسان برای سرويس و تعمير کلید است.

موتور کلید اتوماتیک اشنایدر

 موتور کلید اتوماتیک اشنایدر سری NSX 200-250 با ولتاژ 220 تا 240 ولت در شبکه برق AC و جریان نامی 250 آمپر یک ماژول با مکانیزم موتوری به همراه تطبیق دهنده SDE است.

   این تجهیز با کلیدهای اتوماتیک کمپکت NSX و NSX DC سازگار است و نوع سیگنال کنترل آن سیگنال پالس دائم است. زمان پاسخ در این تجهیز کمتر از 600 میلی ثانیه در حالت قطع و کمتر از 80 میلی ثانیه در حالت وصل است.

رله شنت کلید اتوماتیک اشنایدر

  رله شنت به عنوان یک تجهیز کمکی برای انواع کلید حفاظتی مانند کلید اتوماتیک کمپکت، کلید هوایی و یا به شکل متفاوتی برای کلید مینیاتوری استفاده می شود. رله شنت داخل کلید اتوماتیک نصب می شود و هنگامی که تغذیه شود به طور خودکار کلید اتوماتیک را قطع می کند. هنگامی که ولتاژ تغذیه رله بین 70 تا 110 درصد ولتاژ نامی تغذیه شود، رله فرمان قطع کلید را می دهد. اگر کلید اتوماتیک کمپکت با رله شنت یا آندر ولتاژ قطع شود، برای وصل مجدد باید reset شود.

ساختار کلید اتوماتیک اشنایدر

ساختمان داخلی کلید اتوماتیک از سه کنتاکت اصلی (قدرت)، کنتاکت های فرعی (کمکی) و کنتاکت های جرقه ­گیر تشکیل شده است. شناخت و انتخاب درست کلید اتوماتیک اشنایدر در طراحی و بهره ­برداری از سیستم های الکتریکی بسیار مهم است. جنس بدنۀ کلید اتوماتیک  اشنایدر ( کلید کمپکت ) از قالب های تزریقی بسیار مستحکم ساخته شده است.

ساختار کلید اتوماتیک اشنایدر

نحوه قطع و وصل کلید اتوماتیک اشنایدر

از جمله خصوصیات کلید اتوماتیک اشنایدر کوچک بودن ابعاد و پشتیبانی از حفاظت های لازم مدار در یک کلید است و یکی از مهمترین معایب آن عدم دسترسی آسان برای سرویس و تعمیر کلید است.

از قابلیت های کلید اتوماتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • حفاظت های موتوری
  • حفاظت تجهیزات فشار ضعیف در بخش مسکونی، اداری، تجاری و ساختمان های صنعتی
  • دارای قابلیت اندازه گیری، پردازش و نمایش اطلاعات روی صفحه نمایشگر کلید یا روی درب تابلو
  • مدیریت تأسیسات الکتریکی با ارتباط به نرم افزارهای مانیتورینگ در شبکۀ مدباس ( Modbus)

سوالات متداول

استعلام خود را از طریق سایت ثامن کنترل شرق  یا ☎️ تلفن ، ✔️ واتساپ ، 📠 فکس یا 📧 ایمیل برای ما ارسال کنید. جواب استعلام پس از بررسی کارشناس فنی و بازرگانی بسته به نوع استعلام در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد. در صورت تایید پیشنهاد از نظر فنی و مالی تاییدیه به صورت کتبی برای فروشنده ارسال می شود. 🛒 بعد از تایید کتبی از خریدار و واریز پیش پرداخت , سفارش گذاری انجام می شود.

کلید اتوماتیک سه پل NSX اشنایدر، بر اساس رنج جریان نامی به 5 سری با نامNSX160، NSX100، NSX400، NSX250 و NSX630 تقسیم می شود. جریان نامی در کلید کمپکت NSX100 از 16 تا 100 آمپر، در سری NSX160 از 125 تا 160 آمپر و در سری NSX250 از 200 تا 250 آمپر است. این سه سری، 4 رنج قدرت قطع با مقادیر؛ 25 کیلو آمپر (رنگ زرد روی پلاک کلید)، 36 کیلو آمپر (رنگ قرمز)، 50 کیلو آمپر (رنگ خاکستری) و 70 کیلو آمپر (رنگ صورتی) دارند. دو سری NSX400 و NSX630 کلید اتوماتیک با جریان نامی 400 و 630 آمپر، در سه قدرت قطع 36 کیلو آمپر، 50 کیلو آمپر و 70 کیلو آمپر تولید می شوند. 

در صورت وقوع خطا در سیستم های الکتریکی مانند اتصال کوتاه و یا اضافه بار، جریان زیادی وارد شبکه می شود که می تواند به تمام تجهیزات آسیب بزند. از این رو با نصب کلید اتوماتیک می توان مانع از انتشار خطا در سیستم شد و از تجهیزات پایین دست محافظت کرد. در کلید کمپکت NSX دو نوع واحد تریپ برای محافظت از تجهیزات در برابر دو عامل مهم خطا یعنی اضافه بار و اتصال کوتاه وجود دارد؛ واحد حفاظت حرارتی  مغناطیسی و واحد حفاظت میکرولوجیک (الکترونیکی). در واحد TM-D تنها می توان حفاظت حرارتی را تنظیم کرد و حفاظت مغناطیسی ثابت است. در حالی که در واحد میکرولوژیک، تمام پارامترهای مربوط به جریان و زمان تاخیر در قطع جریان اضافه بار و اتصال کوتاه قابل تنظیم است.

0