ثامن کنترل شرق

خرید رله کنترل اشنایدر

Schneider Harmony Control Relays

رله های کنترل اشنایدر انواع پارامتر ها نظیر (فازها ، جریان ، ولتاژ ، فرکانس ، سرعت یا دما) را کنترل و شناسایی می کنند. سری رله Zelio همچنین سطح مایع و سرعت انجام  یک فرآیند خاص را کنترل می کنند.  رله کنترل  فاز اشنایدر سری Schneider Electric RM17Tx00 توانایی نظارت بر توالی صحیح فازهای L1 ، L2 و L3 را دارا می باشد. در صورت وجود توالی فاز یا از بین رفتن خطای فاز ، رله فوراً باز می شود. در صورت خرابی ولتاژ ، رله در پایان تنظیم تاخیر زمانی باز می شود. این رله های کنترلی دارای آلارم وضعیت خروجی LED و ریل DIN می باشند این رله دارای استاندارد EN60255 وIEC60255 و تاییدیه UL ، CSA  GL ، C-Tick ، ​​GOST می باشند.

کاربرد رله های کنترلی اشنایدر الکتریک

رله های کنترلی اشنایدر
رله شیشه ای اشنایدر

رله های شیشه ای اشنایدر

رله تایمر اشنایدر

رله های تایمر اشنایدر

رله ارت اشنایدر

رله های ارت فالت اشنایدر

رله کنترل ولتاژ و جریان

رله کنترل ولتاژ و جریان

رله اینترفیس

رله اینترفیس

رله اضطراری

رله اضطراری

رله کنترل موتور

رله کنترل موتور

سوالات رله های کنترل اشنایدر

رله کنترل فاز از الکتروموتور و تجهیزات آن در برابر اختلالات ولتاژی در سیستم های سه فاز محافظت می کند. این رله ها تغییر توالی فازها، قطعی یک یا چند فاز، عدم تقارن فازها، آورولتاژ و آندرولتاژ را تشخیص می دهند. رله کنترل فاز در صورت تشخیص هریک از این موارد قبل از وارد شدن خسارت پرهزینه، مدار فرمان را قطع می کند.

 

رله کنترل فاز بر توالی صحیح سه فاز L1,L2,L3 و قطعی یک یا چند فاز، آورولتاژ یا آندرولتاژ و عدم تقارن فازها نظارت دارد. زمانی که ولتاژ سه فاز برقرار و وضعیت فازها(ولتاژ و توالی فازها) صحیح باشد، خروجی رله در حالت تحریک است و چراغ های نشانگر روشن هستند. اگر توالی فاز به هم بخورد یا قطعی فاز تشخیص داده شود، رله سریعاً باز می شود. اگر عدم تقارن یا خطای ولتاژ تشخیص داده شود، رله پس از تأخیر زمانی تنظیم شده توسط کاربر، باز می شود. اگر در زمان تشخیص خطا رله تحریک شود، در حالت باز یا قطع باقی می ماند.

پس از وصل شدن سه فاز و نول به ترمینال های L1, L2L3,  N و در صورت مناسب بودن ولتاژها، نشانگر سبز (Un) روشن می شود و بعد از طی شدن زمان تأخیر (بین 1 تا 10 ثانیه)، با روشن شدن نشانگر (R) کنتاکت خروجی رله وصل می شودزمان سنجی در شرایط عادی فازها شروع می شود. رویداد خطا موجب قطع رله خروجی می شود و هر دفعه پس از برطرف کردن خطا، زمان سنجی از صفر شروع می شود.

  • کنترل تجهیزات انتقال(تجهیزات کشاورزی و کامیون های یخچال دار)
  • کنترل عملکرد موتور در جهت معکوس(بالابر، جابجایی، آسانسورها، پله برقی و…)
  • کنترل تغذیه سه فاز(ولتاژ موتور)
  • سوئیچینگ منبع تغذیه اضطراری در شرایط غیرعادی
  • کنترل سه فاز
  • کنترل جریان
  • کنترل ولتاژ
  • کنترل فرکانس
  • کنترل سرعت
  • کنترل درجه حرارت بالا
  • کنترل سطح
  • کنترل پمپ

رله کنترل فاز نوعی کلید مرکب است که قابلیت تشخیص تغییر توالی فازها، قطع بودن یک یا دو فاز، عدم تقارن ولتاژ سه فاز، کاهش و افزایش ولتاژ و اعلام آن توسط نشانگر را داراست. مزیت رله کنترل فاز بصورت زیر است:

    • قطع سریع در صورت بروز خطا
    • قابلیت انتخاب زمان وصل پس از رفع خطا
    • حفاظت الکتروموتور در مقابل اختلالات شبکه
    • دارای سیگنال نمایشگر خطاهای مختلف و حالت عادی
    • پیچ تنظیم برای کنترل زمان تأخیر

در شرایط قطعی فاز، موتورها، پمپ ها، کمپرسورها و سایر تجهیزات جریان زیادی از دو فاز باقیمانده می کشند که به سرعت سیم پیچ موتور را گرم می کند. توان خروجی تا حد زیادی کاهش یافته و روشن شدن در این شرایط امکان پذیر نیست. این وضعیت پتانسیل ایجاد وضعیت “روتور قفل شده” در تجهیزات را دارد که باعث تولید گرمای بیش از حد شده و با سرعت بیشتری به تجهیزات آسیب می رساند.

عیب یابی سریع قطعی فاز و تعیین علت اصلی آن دشوار است. در یک سیستم سه فاز معمولاً با از دست دادن فقط یک فاز، ولتاژها و جریان ها به صفر نمی رسند. اندازه گیری ها مقادیر گیج کننده ای به همراه دارند که برای تفسیر صحیح به تجزیه و تحلیل های پیچیده نیاز است. در همین حال، خرابی و از کار افتادگی تجهیزات همچنان رو به افزایش است. استفاده از رله های کنترل فاز از وقوع این خطرات برای الکتروموتور جلوگیری می کند.

  • توالی فاز نادرست در یک سیستم سه فاز را فاز معکوس می نامند. 
  • وقتی توالی فاز یک سیستم سه فاز نادرست باشد، موتورهای سه فاز متصل و سایر تجهیزات چرخان در جهت مخالف کار می کنند.
  • فاز معکوس ممکن است شرایط خطرناکی ایجاد کند که محصول را از بین ببرد، به ماشین آلات آسیب برساند و پرسنل را مجروح کند.
  • وارونه سازی فاز معمولاً در نتیجه اشتباهاتی رخ می دهد که در هنگام نصب تجهیزات، تعمیر و نگهداری یا اصلاحات در سیستم برق تأسیسات رخ داده است.
  • در کاربرد هایی که موتور سه فاز و سایر تجهیزات چرخان نباید در جهت معکوس کار کنند، باید از یک رله کنترل سه فاز با محافظت فاز معکوس استفاده شود. اگر توالی فاز معکوس شود، رله تحریک نمی شود و اگر در هنگام کار وارونگی فاز رخ دهد، می تواند ماشین را متوقف کند.

وقتی یکی از فازهای یک سیستم سه فاز از دست می رود، قطعی فاز اتفاق می افتد. به این حالت “تک فاز شدن” هم گفته می شود. به طور معمول، قطعی فاز در اثر سوختن فیوز، اضافه بار حرارتی، قطعی سیم، فرسودگی کنتاکت یا خرابی مکانیکی اتفاق می افتد. قطعی فازی که شناسایی نشود می تواند به سرعت منجر به شرایط ناامن، خرابی تجهیزات شود.

  1. اندازه: کنتاکتورها در مقایسه با رله های کنترل نسبتاً بزرگتر هستند.
  2. ظرفیت قطع جریان: رله ها می توانند بارهای حداکثر تا 10A یا کمتر را متحمل بشوند، در حالی که کنتاکتورها بارهای بالاتر از 10A را متحمل می شوند.
  3. کاربرد: رله ها معمولاً در مدارهای کنترل تک فاز استفاده می شوند، در حالی که کنتاکتورها برای کاربردهای 3 فاز ساخته می شوند.
  4. ولتاژ سیستم: رله ها معمولاً فقط در رنج 250 ولت کار می کنند که کمتر از کنتاکتورهایی است که غالباً تا رنج 1000 ولت عمل می کنند.
  5. استاندارد کنتاکت باز و بسته: کنتاکتورها معمولاً برای کار با کنتاکت نرمال باز یا NO طراحی شده اند در حالی که رله ها بر اساس عملکرد مورد نظر دارای کنتاکت نرمال باز/بسته هستند.
  6. خاصیت حفاظتی: رله ها کم توان هستند و به همین دلیل اغلب از ویژگی های حفاظتی برخوردار نیستند، در حالی که کنتاکتورها چون بار بیشتری متحمل می شوند دارای ویژگی های حفاظتی مانند سرکوب قوس و کنتاکت فنری هستند.

اگر کنترل فاز یا حتی کنترل ولتاژ اشنایدر سه فاز داشته باشید، حتماً باید از سه فاز آن در خروجی استفاده نمایید و نمونه گیری فاز یا ولتاژ را انجام دهید. نمی توان از یکی از خروجی ها به تنهایی استفاده نمود و برای مدارات تک فاز بهره برد. زیرا در این حالت کنترل کننده به دلیل نبود فاز در خروجی خود، پیام خطا دریافت می کند.
از مدل های تک فاز شرکت اشنایدر الکتریک و یا شرکت زیمنس، می توان برای نمونه گیری و اندازه گیری مدارات تک فاز استفاده نمود.

منبع سوالات : elicaelectric.com

0